سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 ساعت 23:33:09
العربیه English

جهش تولید، با مشارکت مردم

  • 1403/05/08 - 19:25
  • - تعداد بازدید: 92
  • - تعداد بازدیدکننده: 89
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zqm

استفاده از ظروف تفلون باعث ابتلا به کم خونی، مسمومیت بارداری و مشکلاتی در نوزادان می‌شود

بازیافت ظروف نچسب فرآیند چندمرحله‌ای و تخصصی است که از مواد اولیه با گرید غذایی استفاده می شود.

سید مرتضی اسماعیلی سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اظهار داشت: استفاده از ظروف تفلون به علت مواد موجود در آن با کم خونی و اختلالات مغزی نوزادان ارتباط دارد و موجب ابتلا به پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) تولد نوزادان دارای کمبود وزن در بارداری می شود.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه گفت: از (کادمیم) در تهیه ظروف تفلون استفاده می کنند، این ماده به مرور وارد غذا می شود و باعث کوتاهی قد و ضایعات پوستی می شود. کادمیم در سنتز هموگلوبین دخالت می کند و منجر به کم خونی نیز می گردد.

وی بیان کرد: برخی از ظروف تفلون با استفاده از فلزات سنگین مانند سرب و کادمیم ساخته می‌شوند که می‌توانند با گذشت زمان وارد غذا شده و باعث مسمومیت شوند.

وی افزود: ظروف تفلون به دلیل مواد شیمیایی موجود در آنها قابل بازیافت نیستند و باعث ابتلا به بیماری های تنفسی، سرطان و آسیب به محیط زیست و همچنین دارای عوارضی برای سلامتی افراد هستند.

وی تصریح کرد: باتوجه به برخی تبلیغات مبنی بر بازیافت ظروف نچسب(تفلون) با قیمت های نازل، به مردم توصیه می شود این خدمات را از مراکز فاقد مجوز دریافت نکنند. بازیافت ظروف نچسب فرآیند چندمرحله‌ای و تخصصی است که از مواد اولیه با گرید غذایی استفاده می شود، اما در مراکز غیرمجاز این فرآیند اغلب با مواد اولیه با گرید شیمیایی انجام می‌شود.

سیدمرتضی اسماعیلی گفت: مواد شیمیایی سمی در بیشتر موارد هنگام مصرف از ظروف جدا و همراه غذا وارد بدن انسان می‌گردد که به مرور زمان امکان آسیب جدی به سلامت وجود دارد. برای بازیافت ظروف نچسب (تفلون) حتما باید به مراکز دارای مجوز بهداشت مراجعه شود. مراکزی که مجوز بهداشت جهت بازیافت ظروف نچسب ندارد، از مواد غیر استاندارد و سمی استفاده می کنند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر افزود: بازیافت ظروف در مراکز غیرمجاز تحت شرایط غیر استاندارد و غیرایمن انجام می شود. در نتیجه ظروف بازیافت شده در بیشتر موارد سمی و مضر و دچار آلودگی های میکروبی و شیمیایی خواهند شد.

وی تصریح کرد: مراکزی که مجوز بهداشت ندارند، با تبلیغات غلط و هزینه اندک اقدام به بازیافت ظروف نچسب می کنند، درحالیکه هزینه بازیافت ظروف نچسب به علت فرآیندهای پیچیده تر خیلی بالاتر است. در مقابل، مراکز دارای مجوز بهداشت، با مواد اولیه تایید شده، فرآیند تحت کنترل و استاندارد و در نهایت محصول با کیفیت که سلامت انسان را به خطر نمی اندازد بازیافت و عرضه خواهد کرد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 196
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تنظیمات قالب